9 december 2024

Nieuwsfeiten

"Helft wat media zegt is gelogen, andere helft is onjuist."

Bennie Jolink in Vandaag Inside en de grens van fatsoen.

BennieBennie Jolink heeft het weer geflikt.

Zanger Bennie Jolink, bekend van de Achterhoekse band Normaal, zorgde vrijdagavond tijdens zijn eerste optreden als bargast bij Vandaag Inside voor ophef met een racistische opmerking. Jolink (78) noemde motoren van Aziatische makelij “spleetogenrommel” en kreeg na de uitzending op sociale media veel kritiek.

Tevens sprak hij  in Vandaag Inside over Geert Wilders die zich gedraagd zoals Adolf Hitler.

“Wilders zet aan tot racisme. Hij gedraagt zich zoals Hitler dat deed voor de oorlog. Hitler koos Joden, Wilders moslims.”

Schandalig taalgebruik:- Deze schokkende uitspraak is niet alleen ongepast, maar getuigt ook van een zorgwekkende vorm van extremisme. Het is verbijsterend dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen deze onzinnige vergelijking goedkeurden. Dit soort uitspraken heeft weinig te maken met een serieus politiek debat. In plaats daarvan bevorderen ze een cultuur van haat en verdeeldheid.

SBS6 lijkt steeds meer op een BNN/VARA-programma.

De invloed van extreem links is duidelijk zichtbaar in de programmering. De grens tussen satire en belediging vervaagt. Dit leidt tot een publieke ruimte waar ongefundeerde beschuldigingen en persoonlijke aanvallen de norm zijn. Deze ontwikkeling is niet waar we als samenleving voor willen staan. We hebben behoefte aan een dialoog waarin meningsverschillen worden besproken zonder de geschiedenis te verdraaien of te beledigen.

Wilders vergelijken met een massamoordenaar is ongepast en gevaarlijk.

Adolf Hitler is verantwoordelijk voor de genocide van zes miljoen Joden en miljoenen anderen. Het is volstrekt onacceptabel om zo’n ernstige geschiedenis te gebruiken als een politieke aanval. De verontwaardiging over deze vergelijking is dan ook volkomen terecht. Juist Jolink, die trots een T-shirt draagt van de controversiële Che Guevara, lijkt zich niet bewust van de hypocriete dubbele moraal die hij toepast. Guevara’s handen zijn doordrenkt met het bloed van tienduizenden mensen die het niet met hem eens waren. Dit is niet alleen hypocriet, maar ook een schokkende vorm van selectieve verontwaardiging.

Bennie Jolink toont een schokkende minachting voor de werkelijkheid.

Hij maakte zich tijdens de coronacrisis belachelijk door ongevaccineerden ‘achterlijke wappies’ te noemen. Nu verlaat hij opnieuw de grenzen van fatsoen door Wilders in een zin te noemen met Hitler. Dit figuur lijkt verstrikt in zijn eigen ideologische waanbeelden. Zijn uitspraken zijn niet alleen laffer, ze zijn ook kwetsend en ongepast. Dit getuigt van een gebrek aan zelfreflectie en een verontrustend gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.

Steeds meer deuneuzen:-

Misschien komt dit doordat Genee een radioprogramma presenteert op het linkse platform BNR Nieuwsradio. Genee lijkt zijn scherpe randjes te hebben verloren. Zijn goedkeuring van Jolinks ongepaste vergelijkingen laat zien dat ook hij niet meer in staat is om kritisch te reflecteren op wat er wordt gezegd. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling in ons medialandschap, waar men zich laat meeslepen in ongefundeerde en schadelijke uitspraken.

Bennie Jolink : Wilder gedraagt zich als Adolf Hitler. Wilfred Genee, Rene v.d. Gijp en Johan Derksen kijken toe.

BernnieBekend bij links:- Hij, die anderen bekritiseert, toont geen enkele zelfreflectie. Deze ongefundeerde en kwetsende opmerking over Chinese motoren laat zien dat hij zich niet bewust is van de impact van zijn woorden. In plaats van een genuanceerde discussie te voeren, kiest hij voor beledigingen en generalisaties. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling in de media en in het politieke debat.

Een schilderij maken met Wilders, Hitler en Breivik is niet alleen provocerend, maar ook volstrekt ongepast.

Het roept vragen op over de morele kompas van Jolink. Wat bezielde hem om deze idiootheid te doen? Het beeld van deze drie figuren samen op één doek is verwerpelijk. Het lijkt alsof Jolink geen enkele scrupules heeft als het gaat om het ondermijnen van de mensen met wie hij het niet eens is. Dit gebrek aan nuance in het debat ondermijnt de mogelijkheid tot een constructieve dialoog. (zie kut schilderij)

Ze dragen bij aan een klimaat van haat en verdeeldheid. De kunst van het discussiëren lijkt verloren te gaan. In plaats van constructieve kritiek, krijgen we schokkende vergelijkingen en ongefundeerde aanvallen. Dit is niet wat we nodig hebben in een democratische samenleving. We moeten het debat voeren met respect voor elkaars standpunten, ook al zijn die standpunten verschillend.

Bennie Jolink moet zich zijn woorden goed laten doordringen.

De maatschappij heeft behoefte aan eenheid en begrip, niet aan deze ongefundeerde extremen. We moeten ons richten op inhoudelijke discussies en onszelf afvragen wat we accepteren in onze publieke discussie. Het is tijd om de grens van fatsoen te bewaken en de dialoog met respect te voeren.

In conclusie, het is tijd voor bezinning.

De uitspraken van Bennie Jolink zijn niet alleen kwetsend, ze zijn ook gevaarlijk. We moeten ons afvragen wat we in onze publieke discussie accepteren. Laten we kiezen voor een discussie die gebaseerd is op feiten en wederzijds respect. Alleen dan kunnen we als samenleving vooruitkomen en leren van de lessen uit het verleden.

Intussen slaat Vandaag Inside linksaf.

Lees ook: Objectieviteit ver te zoeken in de media.

Beluister meer meningen op Florida radio rotterdam.