Ruimte maken voor?- Burgemeester van Apeldoorn onder vuur na gedwongen ontruiming van woningen en caravans.
Burgemeester Heerts Apeldoorn :-
In een schokkende wending van gebeurtenissen heeft de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, van de PvdA, voor ophef gezorgd door mensen uit hun huis en caravan te zetten zonder een adequaat gesprek aan te gaan. In plaats daarvan viel zijn actieploeg de aanwezige cameraploeg aan, die slechts kwam om verslag te doen van de situatie.
Ruimte maken voor?-
De ontruiming, die zonder waarschuwing kwam voor de bewoners, heeft geleid tot verontwaardiging in de gemeenschap.
“Het zal mij niets verbazen als er vluchtelingen voor in de plaats komen, en dat al deze mensen op straat komen te staan, interesseert ze geen moer,” aldus een verontwaardigde buurtbewoner.
Dit gedrag wordt bestempeld als typisch PvdA-gedrag, ondanks hun belofte om er te zijn voor de mensen.
PVDA denkt aan u:-
Het conflict draait hoofdzakelijk om het ontbreken van een vergunning voor permanente bewoning van de betreffende woningen en caravans. Binnen een maand dienen de bewoners prompt hun eigendommen te verlaten, een beslissing die specifiek enkel geldt voor Nederlanders.
Opvallend is dat in het geval van asielzoekers ‘wel’ een permanente toestemming wordt overwogen, wat vragen oproept over de gelijke behandeling van alle burgers binnen de gemeente.
Ruimte maken voor?-
Deze actie heeft niet alleen geleid tot verontwaardiging onder de getroffen bewoners, maar heeft ook de integriteit van de burgemeester in twijfel getrokken.
“Zullen wij hem beroemd maken?” vraagt een verontwaardigde burger, refererend aan het tv-programma ‘Massa is Kassa’ van Peter Gillis, waarin het ontnemen van vergunningen ook centraal staat.
Het lijkt erop dat dergelijke controversiële acties de burgemeester eerder berucht dan geliefd maken onder de inwoners van Apeldoorn.
Ruimte maken voor?-
Een ander aspect dat de aandacht heeft getrokken, is het gebrek aan communicatie en overleg van de kant van de gemeente.
In plaats van een constructief gesprek aan te gaan met de getroffen burgers, heeft de burgemeester ervoor gekozen om een confrontatie aan te gaan met de aanwezige media, wat heeft geleid tot een nog grotere escalatie van het conflict. Deze onverantwoordelijke handeling heeft de situatie verder aangescherpt en heeft de betrokkenheid van de gemeenschap bij de kwestie vergroot.
De situatie in Apeldoorn roept niet alleen vragen op over het beleid en de integriteit van de lokale overheid, maar het brengt ook ernstige twijfels met zich mee over hun vermogen om de belangen van de burgers te behartigen en om te gaan met complexe situaties op een eerlijke en rechtvaardige manier.
Het gebrek aan transparantie en empathie ten opzichte van de getroffen burgers werpt zonder twijfel een duistere schaduw over het leiderschap van zowel de burgemeester als zijn partij. Deze flagrante onverschilligheid versterkt alleen maar de groeiende bezorgdheid over hun integriteit en betrokkenheid bij de gemeenschap, en roept vragen op over hun geschiktheid om leiding te geven aan de stad.
In een tijd waarin solidariteit en begrip meer dan ooit nodig zijn, lijkt het optreden van de PvdA-burgemeester een gebrek aan verbondenheid met de gemeenschap te tonen. Zie filmpje.
Ruimte maken voor?-
De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de betrokken partijen en de toekomst van de gemeente Apeldoorn.
Het is te hopen dat er een constructieve oplossing wordt gevonden waarbij de belangen van alle inwoners worden behartigd en er ruimte is voor dialoog en begrip.
Vooralsnog lacht het COA in hun knuisje.
Denk niet dat deze burgemeester Heerts herkozen gaat worden. Echter, dit wordt hoogstwaarschijnlijk bedeeld met de beruchte Nederlandse baantjescarrousel.