Klimaatopwarming: De Grootste Show van de Aarde

Ontdek de absurde realiteit van klimaatopwarming en hoe we omgaan met de onzin eromheen.

Wordt het weer of klimaatverandering?

Nou, het is weer zover. Vandaag is het de KOUDSTE 14 maart 2025 sinds het begin der metingen! En, om het nog mooier te maken, heb ik even een speurtocht gemaakt naar wat archiefdata en het blijkt dat deze dag zelfs sinds 8463 v.Chr. nog kouder was! Maar hé, wie maakt zich nu druk over zulke onzin? Alles is natuurlijk volgens de regels van de klimaatverandering. Wanneer het koud is, is het gewoon het weer. Als het boven de 23 graden komt, dan pas hebben we echt een probleem en krijgen we de volle klimaatverandering-sales pitch van de global warming-verkopers. Maar vandaag? Niks van dat alles. Iedereen loopt in dikke jassen, en geen enkel expert komt onder zijn steen vandaan om te zeggen dat het een paar graadjes te koud is.

Het is tijd dat we deze klimaatverandering gewoon leren aanvaarden. We zijn nu eenmaal afhankelijk van de cyclus van de aarde. De aarde warmt op, de aarde koelt af, het is net zo simpel als het dragen van een jas. Maar nee, deze zogenaamde ‘experts’ proberen ons wijs te maken dat wij, mensen, met onze ijskast, CV-ketels en brommers het weer kunnen sturen. Oh, echt? Gaan we de climate-change mafia nu serieus nemen? Dezelfde mensen die ooit zeiden dat je zonder zonnebrandcrème zou smelten, staan nu te zwaaien met hun statistieken over opwarming terwijl het buiten gewoon te koud is voor hun eigen co2-berekeningen. Wat een show!

En ja, laten we het ook even hebben over het KNMI. Je wacht met smart op het bericht dat het vandaag misschien wel de warmste dag ooit was, maar, surprise surprise, dat bericht komt pas als de temperatuur ergens boven de 23 graden stijgt. Tussen 18 en 23 graden? Ach, dat noemen we “het weer.” Maar zodra het kwik boven de magische 23 graden komt, gaat het ineens over de klimaatverandering en worden alle alarmsystemen afgevuurd. Het is een soort magische grens: onder de 23 graden is het gewoon “normaal weer,” maar zodra de thermometer een beetje stijgt, hebben we ineens global warming. Het is alsof de temperatuur een feestje heeft, en zodra de gasten arriveren, moet er meteen een belasting op de toegang worden geheven. Geweldig, toch?

En terwijl we als muizen in een laboratorium experiment van “klimaatverandering” rondrennen, vergeten we vaak het grote plaatje. Kijk, wij kunnen echt niet alles fixen. De aarde is er al een paar miljard jaar, en geloof me, die heeft een agenda die wij niet begrijpen. Het is alsof je probeert te zeggen tegen je hond dat hij niet in de regen mag lopen – hij weet beter dan jij. Wat willen we nou, dat de aarde ineens stopt met het draaien van zijn miljarden jaren oude cyclus? Laat het gewoon gebeuren, geef de aarde een beetje ruimte om zich aan te passen, net zoals wij dat zouden doen als de verwarming ineens uitvalt. En ondertussen kunnen we blijven lachen om de mensen die denken dat ze de regenboog kunnen stoppen met een belasting op CO2-uitstoot.

Ach ja, en als de klimaatverandering niet goed uitpakt, dan kunnen we altijd de schuld bij iemand anders leggen. Waarom niet Poetin? Of de onzichtbare handen van de globalisten die achter de schermen aan de touwtjes trekken? Het maakt niet uit wie het is, zolang we maar iemand kunnen aanwijzen die verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot en de gevolgen daarvan. We moeten toch ergens de rekening neerleggen, nietwaar?

Het is te absurd voor woorden. We worden dagelijks verteld dat de aarde opwarmt, terwijl we onze handen niet kunnen voelen door de kou. Je hoort niets over de stijgende temperaturen van de aarde als de sneeuwvlokken vallen. Maar nee, zodra de zon zich even laat zien, moeten we in de rij staan voor een CO2-belasting die op alles wordt geheven. En als we onze eigen verwarming niet goed beheren, krijgen we straks een belasting op je thermostaat. Wat komt er daarna? Een belasting op het inademen van lucht? Ach, misschien gaan we de lucht wel markeren en verkopen als het lekker warm is.

Klimaatopwarming

We kunnen echt niet blijven geloven dat we de aarde kunnen “redden.” De aarde heeft altijd zijn eigen koers gevaren, al eeuwen, en toch lijkt het alsof wij de enigen zijn die vergeten dat we niet de baas zijn over het weer. Misschien moeten we gewoon meer gaan adopteren in plaats van veranderen. Laat de aarde haar gang gaan en laten we ons aanpassen zoals we altijd al hebben gedaan. En als het dan echt boven de 23 graden komt, dan kunnen we gerust weer beginnen met onze klimaatverandering-grapjes en zeggen: “O ja, de aarde is weer in rap tempo aan het opwarmen.” Tot het koud wordt. Dan wordt het weer gewoon… het weer.

Want, laten we eerlijk zijn: deze hele circus is gewoon een kwestie van wachten op die magische grens van 23 graden, en als die wordt bereikt, komt de boete voor CO2-uitstoot. Maar tot die tijd, kunnen we lekker blijven schreeuwen over klimaatverandering, terwijl we elkaar in de kou laten staan.

Verdwenen jaren.

Radio jaren 80.

Volg ons op X, voorheen Twitter, en op Bluesky.

Bronnen:

Beluister meer meningen op Florida radio rotterdam.