YouTube verwijderd video’s over COVID-19 / 5G-complottheorie

Privacy Barendrecht

You tubeSocial media:- YouTube heeft bevestigd dat het video’s zal verminderen die complottheorieën COVID-19 naar 5G-technologie koppelen.

Dit komt na een golf van aanvallen op gsm-torens in sommige regio’s – volgens The Guardian  in het Verenigd Koninkrijk werden signaaltorens in Birmingham, Merseyside en Belfast  de afgelopen week in brand gestoken, in aanvallen die verband houden met de opkomende theorie .
Ook in Nederland zijn de toekomstige zendmasten voor 5G een doelwit.
Werknemers van mobiele providers zijn naar verluidt ook bedreigd  vanwege bezorgdheid over de rol van 5G in de pandemie.

Totaal uit de lucht gegrepen:-

Hoewel er geen feitelijke ondersteuning is voor een complottheorie die COVID-19 koppelt aan 5G-cellulaire technologie – en de wetenschappelijke gemeenschap heeft geconcludeerd dat 5G veilig is – werd de Britse regering vandaag gedwongen om het onderwerp expliciet aan te pakken nadat brandstichters een zendmast hadden afgebrand.

Mede op Facebook is gevraagd om anderen aan te moedigen om dit voorbeeld te volgen.

“Er is absoluut geen geloofwaardig bewijs van een verband tussen 5G en coronavirus,”

 

Virus ook verstopt in paaseieren:- Het circulerende gerucht suggereert dat 5G-signalen de verspreiding van het virus verergeren.
Het kernconcept heeft betrekking op het gebruik van 5G in Wuhan, waar COVID-19 vandaan komt.
Overigens, zo gaat de theorie, is Wuhan ook China’s eerste regio die volledige 5G-dekking krijgt, die in oktober vorig jaar, voorafgaand aan de uitbraak, aanzienlijk werd opgevoerd. Wetenschappers hebben het idee ontkracht en opgemerkt dat veel regio’s in China naast Wuhan ook 5G-dekking hebben, terwijl COVID-19 zich ook snel verspreidt in veel regio’s die nog geen 5G-infrastructuur hebben.

Bekende personen doen mond open:- 

Toch wint de theorie aan kracht, waarbij zelfs beroemdheden als acteur Woody Harrelson het concept opnieuw delen.
YouTube zegt dat het alle inhoud zal verwijderen die in strijd is met de regels, terwijl het ook het bereik van alle ‘borderline’-video’s, die samenzweringstheorieën pushen maar de grens niet overschrijden, aanzienlijk zal verminderen.

De online videogigant is bekend geworden door het hosten van inhoud die links van het midden staat, terwijl de algoritmische aanbevelingen mensen verder kunnen helpen door u meer vergelijkbare inhoud te laten zien.

Vorig jaar ondekte The New York Times dat een 26-jarige man die ‘geradicaliseerd’ was door YouTube-inhoud die hem, naar eigen zeggen, dieper en dieper in gewelddadigheid hadden gelokt met extremistische opvattingen.

YouTube heeft eraan gewerkt om dit aan te pakken.

Ook berichten over de planeet Niburu worden minder weergegeven.

Afgelopen januari kondigde YouTube aan dat het de aanbevelingen voor inhoud zou beperken die in de buurt kwam van het schenden van de communityrichtlijnen, maar de grens niet overschreed .

De voorbeelden die YouTube in dat geval gaf, waren video’s met betrekking tot wondermiddelen en complottheorieën, waaronder die over 9/11 en ‘flat earthers’.

Uiteraard zijn er toch nog holbewoners die denken dat de aarde plat is.

YouTube schetste verder verbeteringen aan zijn aanbevelingenalgoritme  om dergelijke effecten in juni te verminderen, terwijl het tegelijkertijd ook een test uitvoerde  waarbij alle videoreacties op het platform standaard verborgen waren, waarbij gebruikers op een knop moesten tikken om eventuele gerelateerde discussie te kunnen bekijken..

Lees ook:

Wat heeft Nostradamus 2020, corona en Niburu met elkaar te maken. Lees…
Middenstand Barendrecht naar de kloten door corona. Lees…
Nostradamus voorspelde corona. Lees…
Al Gore en Greta Thunberg balen. Corona is ze voor. Lees…
Hoe dan ook in deze kut tijd kunnen we wel wat vrolijke muziek gebruiken.
Luister naar vrolijke muziek op Happy Music Radio.

 

aan de andere kant.
aan de ene kant.
aangenomen dat.
aangezien.
al met al.
alleen als.
als (gevolg (van)).
als laatste.
anders gezegd.
anderzijds.
daar staat tegenover.
daardoor.
daarentegen.
daarmee.
daarna.
daarnaast.
daarom.
daartoe.
desondanks.
doch.
door middel van.
doordat.
dus.