Bosbranden Australië, klimaatverandering of brandstichting?

Bosbranden Australië:- Het aantal personen wiens brandstichting heeft bijgedragen aan de huidige bosbranden in Australië staat nu op 200.

Bosbrand Australië

NepFoto van branden AustraliëBosbranden Australië:- Dat de bosbranden in Australië als oorzaak ‘brandstichting‘ is komt niet op het nieuws.
Het moet en zal ‘klimaatverandering’zijn.
Het aantal personen wiens brandstichting heeft bijgedragen aan de huidige bosbranden in Australië staat nu bijna op 200.
Deze 200 figuren lieten niet per ongeluk een peukie vallen, het is pure opzet. Deze zijn allen opgepakt, zie onderaan deze pagina.

 

Amazonegebied is veilig:- Iedereen is in paniek over de bosbranden in Australië.
Toch is er volgens onderzoekers geen reden tot paniek, het vuur kan zich niet uitbreiden naar andere continenten.
Uitbreiding naar bijvoorbeeld het Amazonegebied is volgens de onderzoekers uitgesloten.

Fake news door media:- Op de nep foto is te zien dat bijna heel Australië tegelijkertijd in brand staat.
Echte verhaal is: Het zijn branden van de afgelopen tijd aan mekaar gefotoshopt.
Jinek liet deze zien in haar zeer slecht bekeken uitzending.
Ze werd op haar nummer gezet door Daphne Bunskoek en moest  eerlijk vertellen dat het een nep foto betreft.
Indien Daphne niets had gezegd was het volk wederom flink bij de neus genomen.
Eindelijk:- Facebook heeft de afbeelding nu gemarkeerd als “valse informatie” in een poging de verspreiding van deze nep foto te stoppen.

De maker Anthony Hearsey zei dat hij zich niet realiseerde dat het viraal zou gaan.
“Het is verwijderd omdat andere mensen deze afbeelding hebben gedeeld met het bijschrift” Dit is een NASA-foto “. 
De heer Hearsey legde uit dat hij NASA-satellietgegevens gebruikte om de 3D-visualisatie te maken, waarbij de oranje gloed werd overdreven. 

Lekker slim:- Wat de branden dit jaar ook zo erg maakt is het gevolg van door milieuorganisaties geëiste nieuwe regels die het landeigenaren verbiedt om gecontroleerd stukken land af te branden, wat doorgaans juist wordt gedaan om veel grotere branden te voorkomen.
In bijvoorbeeld Victoria hielden klimaatactivisten de gebruikelijke gecontroleerde branden tegen ‘om baby vogeltjes te redden’.
Het gevolg: Nog véél meer dode vogels en andere dieren.
Waarom, om de zogenaamde opwarming van de aarde de schuld te kunnen geven?

De Aboriginals verbranden uit voorzorg al duizenden jaren het zeer brandbare gombomenafval in de winter. 2 decennia terug verboden de “groenen” dat met rampzalige bosbranden als gevolg.

Klimaatverandering:- Dit cijfer wordt niet gepresenteerd als een tegenargument voor degenen die de branden de schuld geven van klimaatverandering zoals de GroenLinks aanhangers.
De meeste mensen begrijpen (hoop ik) dat bomen de neiging hebben niet spontaan te ontbranden, ongeacht de luchttemperatuur.

Geen bewijs maar NPO doet vrolijk mee:- Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren.
Er valt niet aanzienlijk minder regen in de getroffen regio’s, en het is er ook niet uitzonderlijk heet.
In New South Wales, waar de meeste branden zijn, is het weliswaar erg droog, maar vooral vóór 1960 waren er diverse jaren waarin de droogte nog erger was.
De gemiddelde maandtemperatuur van 38,0 graden is géén record voor Australië, zoals valselijk wordt beweerd en geloofd door de klimaat-gekkies die enkel de reguliere media lezen, luisteren en kijken.
In drie jaren tussen 1899 en 1901 bedroeg het gemiddelde temperatuur ver boven de 38 graden:

 

Donder en bliksem:- Als we het hebben over bosbranden die van nature beginnen, hebben we het over blikseminslagen die groen doet ontbranden.
Het argument van de klimaatverandering stelt dat de extremere weersomstandigheden – hogere temperaturen, droogte enzovoort – branden, hoe dan ook begonnen, veel destructiever en veel moeilijker te beheersen en te blussen zijn.
Dit zijn discussies tussen klimatologen, bosbouwdeskundigen en brandweerlieden.
Bosbranden Australië:- Wat echter pijnlijk duidelijk is, is dat Australië een bosbrand-crisis heeft.
Het zal ongetwijfeld aan de toekomstige koninklijke commissies en onderzoeken liggen om precies te berekenen welk deel van het huidige verlies en vernietiging van bos kan worden toegeschreven aan menselijk handelen, dat er vele bossen zijn aangestoken wordt waarschijnlijk niet vermeld.

Veel bewijs brandstichtingen om klimaatverandering de schuld te kunnen geven.

nieuws vandaag over bosbranden Australië.
Opwarming heeft er niets mee te maken aldus amateur meteoroloog P. Hiemstro

De mensheid veroorzaakt misschien klimaatverandering, maar de mens laat absoluut geen bos ontbranden, althans niet expres.
Waar is het bewijs, vraag je? Hieronder vindt u een voorbeeld van nieuwsberichten uit het heel  Australië over de afgelopen maanden.

24 augustus :

Drie tienermeisjes zijn gearresteerd voor brandstichting, meer dan 13 grassfires die volgens de politie opzettelijk werden aangestoken aan de midden-noordkust van New South Wales.

 

De meisjes, in de leeftijd van 12, 13 en 14, werden woensdag gearresteerd in South Kempsey door officieren van Strike Force Tronto, die was opgericht om de branden te onderzoeken.
De tieners zullen worden behandeld onder de Young Offenders Act.

10 september :

De politie heeft een 12-jarige jongen in Queensland gevonden die naar verluidt opzettelijk een brand heeft aangestoken die bushland en een deel van een opslagfaciliteit in Slacks Creek in Logan heeft verwoest, op maandag om 17.00 uur.
De jongen was met een groep juvenielen in bushland voor Kingston Rd, achter Woodridge Skate Park, toen hij naar verluidt het vuur aanzette, dat zich snel uitbreidde naar een nabijgelegen opslagfaciliteit, een hek vernietigde, twee zeecontainers en hun inhoud, en de politie zegt dat hij zal worden behandeld volgens de bepalingen van de Jeugdrechtvaardigheidswet.
Nog eens twee 14-jarige meisjes helpen de politie ook bij hun onderzoek nadat ze vanochtend opzettelijk een brand hebben aangestoken in bushland in Ormeau aan de Gold Coast.

13 november :

NSW-politie gelooft dat 12 bosbranden opzettelijk door brandstichters zijn aangestoken tijdens de “catastrofale” brandomstandigheden van dinsdag … Een vermoedelijke brandstichter werd gearresteerd na een achtervolging door het Royal National Park, ten zuiden van Sydney door een Black Hawk-helikopter.
De bemanning van de 6th Aviation Regiment-eenheid in de Black Hawk zag een man “verdacht handelen” in het noordelijke deel van het park, meldde The Daily Telegraph.
In de buurt was een brand begonnen.
Na coördinatie met de politie ter plaatse werd de man laat in de avond gearresteerd en werd ondervraagd.
Er is een plaats delict ingesteld in de buurt van het verschroeide bushland in South Turramurra, waar de politie de oorsprong van het vuur onderzoekt om te proberen te bevestigen of het werd veroorzaakt door een brandstichter …
Autoriteiten onderzoeken ook de omstandigheden rond verschillende verdachte branden in Katoomba in de Blue Mountains,

14 november :

De politie beweert dat een tiener een centraal bushland in Queensland is begonnen dat 14 huizen heeft verwoest …
De politie zegt dat de 16-jarige jongen niet is beschuldigd van brandstichting, maar zal worden behandeld onder de Youth Justice Act van de staat.
Het Cobraball-vuur, in de buurt van Yeppoon, brandt nog dagen nadat het huizen, schuren en auto’s heeft vernietigd.

20 november :

Vorige week hoorden we dat het Binna Burra-vuur, dat de historische Binna Burra Lodge in Zuidoost-Queensland verwoestte, werd gestart door een achteloos weggegooide sigaret.
En het achterland van de Gold Coast-bosbranden is mogelijk de week daarvoor gestart met live-schietoefeningen door het leger op de Kokoda-kazerne, heeft een woordvoerder van de Australian Defence Force toegegeven.

20 november :

Meer dan de helft van de 18 mensen die door de recente bosbranden in Queensland door de politie zijn behandeld, zijn kinderen, heeft de politie onthuld.
Omdat op 9 november een noodtoestand werd afgekondigd in Queensland, zei de politie dat ze actie hadden ondernomen tegen 18 mensen omdat ze opzettelijk branden hadden aangestoken.
Daarvan zijn er volgens de politie 10 jongeren die worden behandeld volgens de Youth Justice Act.
In de twee jaar tot eind 2018 werden 136 kinderen beschuldigd van het in gevaar brengen van eigendommen in Queensland door het aansteken van branden – slechts 18 werden veroordeeld.
Verschillende tieners werden beschuldigd van recente branden, waaronder een 16-jarige jongen die naar verluidt een brand begon ten westen van Yeppoon die 30 gebouwen en twee andere tieners verwoestte tijdens een brand in september in Peregian aan de Sunshine Coast.

27 november :

Een vrijwillige brandweerman in Australië is beschuldigd van het opzettelijk aansteken van brand tijdens de bushfire-crisis van het land.
De politie arresteerde de man, 19, voor zeven tellingen van vermeende brandstichting in een gebied ten zuiden van Sydney, New South Wales.

17 december :

NSW Landelijke brandweerinspecteur Ben Shepherd heeft onthuld dat onderzoekers bijna een dozijn vermoedelijke brandstichters aanklagen waarvan wordt aangenomen dat ze opzettelijk bosbranden hebben aangestoken terwijl de staat in de greep blijft van een aanhoudende bushfire-crisis.
Het komt te midden van onthullingen, en ten minste 56 mensen zijn al beschuldigd of gewaarschuwd met 71 bushfire-gerelateerde overtredingen sinds augustus, met 16 lopende onderzoeken naar verdachte branden, waaronder een brand die de rand van voorsteden Sydney in South Turramurra, aan de Upper North Shore van Sydney bedreigde , op 12 november.
Dus dat zijn maximaal 72 mensen in NSW.

20 december :

Bijna 100 firebugs zijn opzettelijk in brand gestoken in Queensland die huizen hebben verwoest en duizenden hectaren bushland hebben geconsumeerd.
Ongeveer 65 branden branden nog steeds over de staat op vrijdag, springend vanaf 55 gemeld op donderdag, terwijl de  branddreiging  dieper wordt in de richting van het weekend.
Terwijl brandweerlui alert blijven, onthulde de politie 103 van de destructieve branden die Queensland sinds september hebben geslagen, die opzettelijk werden aangestoken.
Uit cijfers van AAP blijkt dat 98 mensen – 31 volwassenen en 67 jongeren – door de politie van Queensland zijn aangepakt wegens het opzettelijk branden.
En 98 in Queensland tot nu toe.

23 december :

De politie in de centraal-westerse NSW-stad Wellington heeft een 11-jarige jongen gearresteerd in verband met een brand langs de Bell River.
Op zondag om 19.00 uur reageerden de hulpdiensten op meldingen van een grasbrand in een reservaat aan de westkant van de stad. Naar verluidt was een groep jongens het gebied uit zien rennen.

23 december :

Terwijl verwoestende bosbranden Australische gemeenschappen verwoesten en levens en huizen opeisen, bleven vuurwapens het hele weekend in WA vlammen ontbranden.
Brandweerlieden werden op zondagmiddag opgeroepen voor een ‘verdachte’ brand in de zuidoostelijke buitenwijk van Byford, slechts enkele uren nadat WA Police een openbare oproep had gedaan voor informatie over een bushfire die zaterdag door Armadale scheurde.
Het ministerie van Brandweer en Hulpdiensten (DFES) beweerde dat de brand opzettelijk vlak na 17.00 uur was aangestoken in de buurt van Warrington Road …
In Armadale werd bosbrand gemeld en moesten verschillende wegen op zaterdagmiddag worden gesloten vanwege een “verdachte” brand die ontstak over 11 uur bij de kruising van Ranford en Armadale Road.
Het incident heeft de politie ertoe aangezet om overheidssteun te vragen om een ​​op CCTV gevangen man te identificeren die ze willen ondervragen als onderdeel van hun onderzoek.

29 december :

Een reeks verdachte grasbranden in Victoria wordt door de politie onderzocht.
Een grasbrand in Glenmore die gisteren om 15.50 uur uitbrak en ongeveer 10 hectare brandde, werd minder dan 30 minuten later gevolgd door nog een verdacht grasbrand in Bacchus Marsh.
Een derde verdachte uitbarsting brak toen slechts vijf minuten later uit in Parwan.
Het kwam na een verdachte grasbrand bedreigde bedrijven en huizen in de Bendigo buitenwijk van White Hills gisteren rond 15.30 uur.
Ondertussen heeft de politie een 71-jarige man aangeklaagd omdat hij naar verluidt een brand zonder vergunning ten noordwesten van Moruya aan de zuidkust van de NSW heeft aangestoken, waardoor een bosbrand van 40 hectare in het Wandera State Forest is veroorzaakt, en een andere man die naar verluidt twee bosbranden heeft aangestoken in de buurt van Cessnock in the Hunter.

31 december :

Een bosbrand dat levens en huizen in een buitenwijk van Melbourne bedreigde, wordt onderzocht, te midden van vermoedens dat het misschien opzettelijk is aangestoken …
Een andere reeks branden die naar verluidt eerder in december in de oostelijke buitenwijken van Melbourne hebben plaatsgevonden, heeft ertoe geleid dat een man is beschuldigd van vijf criminele tellingen van brandstichting.

De 41-jarige werd maandag gearresteerd nadat de politie bevelen had uitgevaardigd voor branden in de gebieden Cranbourne en Dandenong die waren aangestoken op 17 en 28 december.
De man stond tegenover de rechtbank op dinsdag en werd in voorlopige hechtenis genomen tot zijn volgende verschijning bij het Dandenong Magistrates Court op 21 januari.

31 december :
Terwijl Zuid-Australische brandweerlieden blijven vechten tegen brand die tijdens catastrofale omstandigheden op maandag uitbrak, is een verdacht grasvuur nabij een populair kampeerterrein ten zuiden van Adelaide gekomen.
Het vuur, in Second Valley op het schiereiland Fleurieu ten zuiden van Adelaide, was een onaangenaam gezicht voor kampeerders omdat het brandde in heuvels met uitzicht op het caravanpark van Rapid Bay.

1 januari 2020:

Een opzettelijk verlichte bushfire in het noordoosten van Tasmanië geeft een noodwaarschuwing terwijl de wind toeneemt.
De brand maakt deel uit van een netwerk van verdachte branden in de buurt van Fingal die meer dan 6600 hectare hebben verbrand.
2 januari :
De politie heeft een man gearresteerd en aangeklaagd na berichten dat hij gisteravond een brand in Oost-Gippsland heeft aangestoken.
De 36-jarige man, zonder vast adres, wordt ervan beschuldigd een brand te hebben aangestoken in Johnsonville, ten oosten van Bairnsdale.

3 januari :

De brandweer van Tasmanië zei vrijdag dat ongecontroleerde branden in het noordoosten van de staat een huis hadden platgebrand en een auto in Tower Hill hadden verwoest.
De politie denkt dat de brand maandag door brandstichting is gestart.

Bosbranden Australië:-

Hoewel brandstichting eerder is geprobeerd en opgeroepen als een instrument van terreur, lijken de Australische branden het gevolg te zijn van de acties van niet-verbonden individuen die ofwel gestoord of roekeloos zijn.
Dit is niets nieuws; zoals ecologische criminoloog  Paul Read  in november schreef:
Een satellietanalyse in 2015 van 113.000 branden van 1997-2009 bevestigde wat we al een tijdje wisten – 40 procent van de branden is opzettelijk aangestoken, nog eens 47 procent per ongeluk.
Dit komt meestal overeen met eerdere gegevens die tien jaar eerder werden gepubliceerd dat ongeveer de helft van alle branden werd vermoed of opzettelijk brandstichting en 37 procent per ongeluk.
Gecombineerd komen ze tot dezelfde conclusie: 87 procent is door de mens gemaakt …

Aangestoken:- Als ik moest raden, zou ik zeggen dat ongeveer 10.000 brandstichters op de loer liggen van de top van Queensland tot het meest zuidelijke puntje van Victoria, maar niet alle zijn actief en sommige zijn lichte branden in de winter.
Het gevaarlijkste licht vuurt op de warmste dagen, over het algemeen dichter bij gemeenschappen en tijdens andere vlammen, wat wijst op meer kwaadaardige motieven.
Slechts een kleine minderheid zal met verwondering staren naar de vernietiging die ze hebben veroorzaakt, diep gefascineerd en versterkt.
Anderen raken verstrikt in de opwinding van chaos en gedragen zich als impulsieve idioten.

Kortom:- Klimaatsverandering is bij deze bosbranden in Australië nauwelijks aan de orde.

Bron: Arthur Chrenkoff-blogs op  The Daily Chrenk.

Meer CO2 en milieu onzin. Hier.

.
Lees ook:

Astronoom Barendrecht:- Amateur astronoom Beau ter Ham uit Barendrecht ontdekt per toeval vreemde radiosignalen uit een ver sterrenstelsel
Coalitie Barendrecht neemt wandeling in Rivierenbuurt .
De lege boot aan De Oude Maas in Barendrecht.
Barendrecht is geld kwijt aan Ouderen Barendrecht.
Nieuwe omroep Boobs niet welkom in medialand.

 

alle 13 dood
Elke nacht komen de overleden artiesten aan bod.